Queenousties kennel

uppfödning av Cavalier King Charles Spaniel 

 

Om oss

Queenoustie's kennel har haft uppfödning av cavalier king charles spaniel sedan 1989. Vi bor på en gård på landet utanför Nordmaling med sagolik natur. Under åren har det mest handlat om helfärgat med en och annan kull brokiga hundar. Första tiken var Jenna, hon var SM-kvalad i agility 1989 och 1990. 1990 startade vi också på SM:et. Hon hade GK karaktärsprov och bevakningsdel. Dagens tikar har Jenna bakåt i sin stamtavla. Under åren har vi född upp hundar som blivit champions i Sverige, Norge, Finland, Estland, Lettland, Litauen, Danmark och USA.

Under framförallt 1990 till i början av 2000-talet hade vi stora framgångar med de helfärgade. Bland annat med en black/tan uppfödargrupp som blev placerad ett antal gånger i tävlan om Bästa Uppfödargrupp på SKK eller SCKCS utställningar. Bäst individuellt gick NORDCh Queenoustie's Taste Of Magic som blev BIG-2 i Sollefteå på SKK-utställningen 2000. I dagsläget föder vi upp någon kull per år och ställer ut mer sparsamt på utvalda utställningar.

Kennelnamnet kommer från min häst med stort H. Queenoustie xx var ett fullblod e. Carnoustie u. Stove Queen ue. Stratos. Hon var född 1974 och vi tävlade LA dressyr, LA hoppning (en start i MvsB) och lätt fälttävlan. Hon var en tuff och modig häst som gick fram nästan överallt.

Stamtiken Jenna